Grøn fjernvarme er fremtiden
I Danmark skal vi udfase fossile brændsler til opvarmning. Derfor har vi nu lagt en plan for, hvordan 7.000 ejendomme i Køge kan sige farvel til naturgassen og få fjernvarme frem mod 2030.
Vi er allerede godt i gang
Det første område har allerede opnået en tilslutning på 50%. Det betyder, at fjernvarmen kommer til kvarteret omkring Nylandsvej, og at vi nu er begyndt den mere detaljerede planlægning for området. Vi forventer at åbne op for tilmelding til de næste områder: K05, K06, K07 og K08 til efteråret 2022.
> Se hvornår vi ruller fjernvarmen ud i hvilket område
Hvorfor er det en god ide at skifte fra naturgas til fjernvarme?
- Du nedbringer CO2-udledningen fra din opvarmning med 3-4 tons om året.
- Du får en nem forsyning, som vi har ansvaret for.
- Du får en stabil varmeøkonomi, hvor prisen kan konkurrere med både naturgas og varmepumper.
Spar 21.250 kroner på tilslutningen
Vi går i gang med de to første områder i 2022 - først kvarteret omkring Nylandsvej senere uden om Køge midtby. Det forudsætter dog, at der er 50% tilslutning til fjernvarmen i områderne.
Bemærk, at du kan spare 21.250 kroner på tilslutningen, hvis du tilslutter dig nu og inden vi graver forbi dit hus . Du får også 50 % rabat på effektbidraget de første 5 år - det svarer typisk til 8-9.000 kroner i i alt.
Køge Fjernvarme har startet markedsføringskampagne - i første omgang henvendt til kvarteret omkring Nylandsvej.
Læs VEKS, Køge Fjernvarme pressemeddelelse
3,6 mio. danskere er vilde med fjernvarme
Selvom du ikke kan se den, så er fjernvarmen den mest udbredte og effektive måde at opvarme boliger og bygninger på. Og så er den tilmed grøn og sikker. Fjernvarme bygger på ideen om at bruge overskudsvarme til opvarmning. På den måde udnytter vi vores ressourcer effektivt, og det giver en nem og sikker varme i stuerne.
Fjernvarme er et enkelt og uproblematisk koncept. Det varme vand fra fjernvarmeselskabet løber under jorden i højisolerede rør, der forsyner virksomheden, ejendommen, villaen eller institutionens varmeanlæg. Fjernvarmevandet opvarmer vandet til hanen og radiatoren, hvorefter det løber afkølet tilbage til fjernvarmeselskabet. Kraftvarmeværket varmer det afkølede vand op igen, og historien starter forfra.
Generelt har fjernvarme en høj forsyningssikkerhed, da varmen baseres på mange forskellige energikilder. Det gør os mindre afhængige af enkelte energikilder og brændsler. Produktionen bliver desuden overvåget døgnet rundt, så vi kan sove roligt om natten uden at spekulere på, om der er varme og varmt vand næste dag.